Εκδρομή Α΄ και Β΄ Λυκείου

Η Α΄ και η Β΄ τάξη του Λυκείου μας πραγματοποίησαν τετραήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. Ακολουθει ένα σχετικό κείμενο που επιμελήθηκαν οι μαθήτριες της Β τάξης Τουμανίδου Ιωάννα και Ισιδωρίδη Ευδοκία, καθώς και φωτογραφικό υλικό.

Η Σαλονίκη… σε 4 μέρες

Λένε ότι από τα μαθητικά μας χρόνια θυμόμαστε τις διακοπές και τις εκδρομές. Έτσι λοιπόν και η δική μας εκδρομή θα μας μείνει αξέχαστη! Στις 29 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η εκδρομή μας {Α&Β’ Λυκείου} που διήρκησε 4 μέρες με 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Perinthos έξω από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Όπως θα σας πουν όλοι, η Θεσσαλονίκη έχει πολλά  μέρη να επισκεφτείς αλλά εμείς μέσα σε 4 μέρες δεν μπορούσαμε να τα προλάβουμε όλα. Όποτε διαλέξαμε τα πιο ενδιαφέροντα και ξεχωριστά αξιοθέατα και μνημεία.

 Λόγω του ότι είμαστε Μουσικό σχολειό δεν θα μπορούσε να λείψει από τις επιλογές μας το Μέγαρο Μουσικής. Έτσι, την πρώτη μέρα παρακολουθήσαμε της παράσταση «Από Σμύρνη… Σαλονίκη».Την δεύτερη μέρα, πρωί-πρωί  επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης που εξέπληξε τους πάντες με τα εκθέματα που περιείχε. Δεύτερη στάση της ημέρας ήταν το Πλανητάριο όπου παρακολουθήσαμε σε 3D μια εκπαιδευτική ταινία για τους δεινοσαύρους. Τέλος, ο δρόμος μας έβγαλε στο Ρεμπέτ Ασκέρ, ένα κέντρο μουσικής όπου φάγαμε, τραγουδήσαμε και χορέψαμε!

  Την τρίτη ημέρα, όπως αρμόζει στην ιστορία της πόλης, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στο οποίο «ξεσκονίσαμε» παλιές μας γνώσεις και μάθαμε καινούργιες για αυτό το κομμάτι της ιστορίας. Έπειτα είχαμε την τιμή να θαυμάσουμε την έκθεση της πινακοθήκης για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Γιάννη ΓαΪτη και να τον «γνωρίσουμε» μέσα από τα εκθέματα της. Βεβαία απαραίτητη ήταν και η περιήγηση στα μνημεία στο κέντρο και στην παράλια της Θεσσαλονίκης για να κλείσει όμορφα η μέρα. Την τελευταία μέρα, μας ξενάγησαν στους χώρους του μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και στην συνέχεια στην πανέμορφη εκκλησία του Άγιου Δημητρίου του Μυροβλύτη. Φορτώνοντας τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες σε μια ή και δυο βαλίτσες αναχωρήσαμε για την Αλεξανδρούπολη!

  Όποιο παιδί και να ρωτήσετε, θα έχετε την ίδια απάντηση. Η εκδρομή ήταν τέλεια, γεμάτη χαρά και γέλια, με πολλές καινούργιες αναμνήσεις κι εμπειρίες. Μακάρι να ήταν έτσι κάθε μέρα και αυτή η εκδρομή να μη τέλειωνε ποτέ!

Ιωάννα Τουμανίδου

Ευδοκία Ισιδωρίδη